Utdannelse i TRE – Trauma Releasing Exercises

for musikere, skuespillere og utøvende kunstnere

Datoer

Oppstart august 2022

Eksakte datoer kommer snart

Tid

Kurstider kommer snart

Pris

12.000,- for Modul 1, 2 og 3

4.300,- for kun Modul 1

2.200,- for kun Modul 1 (studentpris)

Påmelding

Om TRE

TRE er en ny og svært velfungerende måte å behandle stress, spenninger og traumer. Dette er en metode det er lett å lære seg og som egner seg godt til bruk på egenhånd.

Måten kroppene våre fungerer på er et resultat av vår historie og vårt liv. Hendelser i livet setter seg ikke bare som minner, men også som spenninger i kroppen.

De fleste har opplevd at de før, under eller etter en stressende eller skremmende opplevelse har begynt å skjelve. Denne ristingen og skjelvingen er kroppens måte å kanalisere den kroppslige aktiviteten som settes i verk som et resultat av opplevd stress. Dette er en naturlig måte for kroppen å riste av seg det opplevde stresset på.

TRE-metoden er utviklet av David Bercelli. Han utviklet i utgangspunktet metoden gjennom sitt arbeid med sterkt traumatiserte mennesker i krigsområder i Midtøsten og Afrika, hvor han har bodd og arbeidet i over 20 år. Han oppdaget raskt at metoden også kunne anvendes i forhold til mer hverdagslig stress og mindre traumer, som de fleste av oss opplever gjennom livet.

Hvem er kurset for?

Dette kurset i TRE er spesialtilpasset skuespillere, musikere og andre utøvende kunstnere. TRE øvelsene er nyttig både til eget bruk og i tillegg fine å lære bort til studenter eller kollegaer.

TRE kan bidra til å mestre livet samt stabilisere høy aktivering og høyt stress i tillegg til å øke egen prestasjon. Jevnlig bruk av TRE øvelser kan bidra til økt tilstedeværelse og kan bidra til å lettere oppnå hvile i en ellers hektisk hverdag.

Les mer om TRE på nettsiden til dr. David Berceli: Trauma Prevention

Kursets form og innhold

Kurset undervises fysisk i Oslo alle tre helgene og det deles opp i Modul 1, 2 og 3 der studenter på TRE Modul 2 vil få mulighet til å assistere og holde øvelsesklasser. Dersom man ønsker å bli sertifisert i metoden og bli TRE Provider, vil det være krav om egenbehandling og veiledning i tillegg til innlevering av skriftlig oppgave.

Grunnlaget for det teoretiske og fysiologiske vil forklares i løpet av kursdagene og det vil settes av godt med tid for å få egen erfaring med TRE.

Alle deltagere vil få utdelt brosjyre der TRE øvelsene er beskrevet, pensumliste og kursmateriell.

Kursholdere

Kursholdere er Barbro Maria Andersen og Karen Kollien Nygaard

Andersen har sin psykoterapi utdannelse innen Bioenergetisk karakteranalyse (Lowen), Somatic Experiencing (SE) metoden, EMDR og Brainspotting. Hun har vært med på å bringe SE, TRE og Brainspotting metodene til Norge.

Andersen jobber som avtalespesialist i Oslo. Hun ble utdannet TRE Certification Trainer i 2010 og holdt første TRE kurs med David Berceli i Norge i 2009.

Hun har engasjert seg i hvordan TRE er nyttig som selvregulerings- og selvutviklingsverktøy som kan benyttes i kreative prosesser for en mer kroppslig tilnærming til det skapende genuine uttrykket også for utøvende kunstnere.

Kollien Nygaard er psykologspesialist og yoga- og mindfulnesslærer. I sin psykologpraksis integrerer hun moderne vestlig psykologi og somatiske teknikker med yoga og mindfulness. Målet hennes er å gi menneskene hun møter effektive verktøy som gjør det lettere å beholde balansen i livets oppturer og nedturer.

Hun veileder bedrifter, enkeltpersoner, par og familier. I tillegg til fast undervisning på NSKI.

Kollien Nygaard har selv praktisert yoga siden hun var tenåring, og har undervist i over 20 år. I tillegg til å jobbe som yogalærer og yogaterapeut er Karen utdannet til å holde MBCT kurs, er sertifisert level 2 TRE-practitioner og Neurogenic Yoga Teacher.